Woon je met ontzettend veel plezier in je huidige woning? Dan wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk blijven wonen. Dit is spijtig genoeg niet altijd mogelijk. Je bent immers altijd afhankelijk van je eigen gezondheid.

Gelukkig kun je hier wel deels invloed op uitoefenen. Dit doe je als volgt:

Leef zo gezond mogelijk

Je doet er sowieso verstandig aan om zo gezond mogelijk te leven. Eet gezond, kom voldoende in beweging en vermijd sigaretten, drugs en alcohol. Door gezond te leven, is de kans een stuk groter dat je gezonder blijft. Dit is althans de algemene opvatting.

Feit is dat je hier geen zekerheid bij bent. Heb je altijd gezond geleefd en vervolgens pech gehad? Dan heb je in principe niks aan je gezonde leefstijl gehad. Hoewel; je bent door je gezonde leefstijl misschien wel beter in staat om te revalideren.

Plaats hulpmiddelen in je woning

Een ander hulpmiddel is een steunstang, bijvoorbeeld in de douche of bij het toilet. Naarmate je ouder wordt, is de kans groot dat je je balans minder goed kunt houden. Door zo’n steunstang geniet je alsnog van het gewenste evenwicht.

Ook kun je voor drempelhulpen in je woning kiezen. Met een drempelhulp werk je een drempel als het ware weg, waardoor je prima met een rollator door je woning kunt lopen. Of in je rolstoel door je woning kunt rijden.

Overweeg tweedehands opties voor grote investeringen

Ontdek de kwaliteit en betaalbaarheid van de tweedehands trapliften van gerenommeerde merken. Ondanks dat deze trapliften tweedehands zijn, blijft de kwaliteit ongeëvenaard. Otolift staat bekend om zijn hoogwaardige producten en bij Smienk zorgen we ervoor dat deze kwaliteitsstandaard behouden blijft. Onze deskundige technici reviseren grondig elke gebruikte traplift, zodat deze niet alleen betrouwbaar is, maar ook nog steeds voldoet aan de hoge normen. 

Het resultaat is een tweedehands Otolift traplift van topkwaliteit, die comfort en mobiliteit biedt tegen uiterst aantrekkelijke prijzen. Je investeert in duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs wanneer je kiest voor een tweedehands traplift. Ervaar het gemak en de luxe van een traplift, nu binnen handbereik met de betaalbare opties van Smienk Trapliften. 

Zet technologie in

Je kunt ook op een slimme manier technologieën inzetten. Kies bijvoorbeeld voor slimme verlichting in je woning. Elke keer als je je lampen aan en uit wilt zetten, kun je dit met een afstandsbediening of je telefoon doen. Je hoeft hiervoor niet meer op te staan. Dat levert dus veel gemak en comfort op!

Blijf actief

Het is ook verstandig om zo goed als mogelijk actief te blijven. Ben je op dit moment nog goed te been? Probeer dan zoveel mogelijk te blijven bewegen. Ben je op dit moment slecht te been? Probeer dan mentaal actief te blijven. Dit doe je onder meer door nieuwe dingen te leren, te puzzelen of geheugenoefeningen te doen.

Mentaal actief blijven zorgt voor een betere gezondheid. Ook blijf je daardoor meer bij de tijd. Al met al dus voldoende mogelijkheden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Desalniettemin ben je afhankelijk van pech of geluk.