Veel mensen die willen afvallen, willen liever gisteren dan vandaag het ideale gewicht bereikt hebben. Men kiest daarom massaal voor crashdiëten. Het klinkt immers ideaal om binnen een mum van tijd jouw ideale gewicht te bereiken. Echter, deze manier van afvallen is niet gezond waardoor het uiteindelijk niet langdurig vol te houden is. De kilo’s zitten er meestal dan ook snel weer aan. Kies daarom voor een realistische afvalmethode en bereik jouw streefgewicht op een gezonde manier. 

Nieuwe gewoontes integreren in je leven

Bij een crashdieet vliegen de kilo’s er doorgaans snel vanaf. Dit lijkt op het eerste gezicht ideaal. Maar deze afvalmethode is uitputtend voor jouw lichaam en geest. Verval in oude patronen en nieuwe kilo’s die eraan komen zijn dan ook vaak het gevolg. Wil je graag jouw streefgewicht bereiken én behouden? Dan is het van belang dat je jouw levensstijl verandert. Je zult nieuwe gezonde gewoontes moeten gaan integreren in je leven. Heb je bijvoorbeeld altijd aan het einde van de dag zin in een snack? Zorg er dan voor dat je voldoende fruit in huis hebt. Leer jezelf aan dat je op deze momenten fruit in plaats van snoep snackt. Gezond afvallen is mogelijk en het is bovendien uiteindelijk het meest effectief!

Beweging: belangrijk voor een gezond lichaam

De voeding die jij op een dag nuttigt, is onwijs bepalend voor jouw gezondheid. Maar met alleen gezonde voeding ben je er nog niet. Ook beweging is onwijs belangrijk voor jouw algehele gezondheid. Maar hoeveel bewegen per dag is gezond? Wanneer je iedere dag minimaal een half uur beweegt, zijn de gezondheidseffecten al groot. Zit je gedurende de dag normaal gesproken hoofdzakelijk stil? Dan klinkt een half uur wellicht veel. Maar je zit eerder aan dit half uur dan je denkt. Ga bijvoorbeeld in je pauze even wandelen of ga je woning grondig stofzuigen. Deze vormen van beweging hebben al een onwijs positief effect op jouw gezondheid. 

Concrete gezondheidseffecten van voldoende beweging

Dat je gezond moet eten en voldoende moet bewegen, weten veel mensen wel. Van jongs af aan wordt dit al verteld. Maar wat zijn de concrete gezondheidseffecten eigenlijk als je voldoende beweegt? Middels voldoende beweging kun je jouw immuunsysteem boosten. En een sterk immuunsysteem zorgt ervoor dat je weerbaar bent tegen allerlei ziekten. Bovendien kun je door voldoende te bewegen de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Het is dus niet alleen voor een ideaal gewicht belangrijk dat je voldoende beweegt. Bewegen heeft ook daadwerkelijk gezondheidseffecten. Onderschat het belang van voldoende beweging dus niet en ga lekker wandelen.