Een gezondheidscontrole op zijn tijd is een must voor ons allemaal. Het houdt je niet alleen vrij van ziekten, maar helpt je ook eventuele gezondheidsrisico’s vroegtijdig op te sporen. Een jaarlijkse gezondheidscontrole in de vorm van een gezondheidsscan is eigenlijk noodzakelijk omdat het je helpt om je algemene welzijn en risicofactoren die kunnen leiden tot ziekten als diabetes, hoge bloeddruk en hartziekten in de gaten te houden. Het is nooit te vroeg of te laat om te beginnen met een gezonde levensstijl en met de juiste hulpmiddelen kunnen zelfs kleine stappen na verloop van tijd grote resultaten opleveren. Dus als je meer wilt leren over een gezonder leven, lees dan verder.

Wat is een gezondheidsscan en waarom is die belangrijk?

Een gezondheidsscan is een basis gezondheidsbeoordeling die je helpt je gezondheid beter te begrijpen. Het is een geweldig hulpmiddel om een momentopname te maken van je huidige gezondheid en op de hoogte te blijven van je algehele welzijn. Je kan een verschillende scans doen om je gezondheid te checken, een bodyscan is de meest gebruikte. Gerichte gezondheidsevaluaties helpen je inzicht te krijgen in de risicofactoren in je lichaam, zodat je preventieve maatregelen kan nemen om het risico op ziekten als obesitas, hoge bloeddruk en diabetes te verminderen. Dus scan eens in de zoveel jaar, zo krijg je een goed beeld met hoe het gaat met je gezondheid op de lange termijn.

Controle van het lichaamsvetpercentage

Het lichaamsvetpercentage is een belangrijke indicator van de algemene gezondheid en fitheid. Het is een indicator van hoeveel van je lichaam uit vet bestaat, en het kan je helpen bij het identificeren van risico’s op ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en hartziekten. In het algemeen wordt aanbevolen een lichaamsvetpercentage van minder dan 20% te hebben. Standaard meetinstrumenten zoals schuifmaat en meetlint kunnen je een idee geven van je vetpercentage, maar ze geven niet dezelfde nauwkeurige meting die een bodyscan je kan geven. 

Ademhalingscontrole

Je ademhaling controleren is een belangrijk onderdeel van meditatie en een algemeen gezond leven. Het kan stress helpen verminderen en je immuunsysteem stimuleren. Het stressniveau kan worden verminderd als je ademt vanuit je middenrif, dat is het gebied tussen je maag en de wervelkolom. Dit is een makkelijke oefening die je thuis kan doen.

Visie controle

Een vision health scan is een snelle en eenvoudige manier om de gezondheid van je ogen en ogen in de loop van de tijd te volgen. Een zicht gezondheidsscan kan veel voorkomende zichtproblemen opsporen, zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme. Ook deze scan kan je helpen, slecht zicht kan je namelijk hoofdpijn geven zonder dat je weet wat de oorzaak is.